Datum

25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

ALMKERK – De tweedeklassetopper tussen Almkerk en Roda Boys is zaterdag beslist in het voordeel van de thuisploeg. Door de 2-1 overwinning voert Almkerk na vandaag de ranglijst alleen aan.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen met twintig punten bovenaan in de tweede klasse F. Allebei hadden ze nog geen enkele wedstrijd verloren, maar daar kwam zaterdag dus verandering in. Almkerk kwam na een communicatiefout in de Aalster verdediging op voorsprong via spits Pascal de Vries. Martijn de Wildt voorkwam met een goal dat zijn ploeg met een achterstand de rust in ging. In de tweede helft zorgde Bart Dirven alsnog voor de voorsprong en dat bleek de winnende treffer te zijn.

(foto: Teus Admiraal)

Slag en oorlog
Roda Boys-trainer Frank Brands zag zijn ploeg de eerste nederlaag van het seizoen lijden. Dat was volgens hem overigens niet helemaal terecht: “Ik vond dat wij voetballend beter waren. Een gelijkspel had de verhoudingen naar mijn mening dan ook wat beter weergegeven. Maar goed, dit is nu vervelend, klote en wellicht niet helemaal verdiend, maar ik ben ik ervan overtuigd dat we ondanks het verlies weer verder kunnen. We hebben misschien de slag verloren, maar niet de oorlog”, aldus een strijdbare Brands.