Datum

28 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

AALST – Makkelijk ging het niet, maar dankzij een 2-1 overwinning op Heukelum houdt Roda Boys zicht op de titel in de 2e klasse F. En dus was trainer Frank Brands tevreden met de zwaarbevochten punten. “We willen graag de druk erop houden. Het gat met Almkerk mag niet groter worden tot zij hier op bezoek komen. Dan moet je winnen en dat hebben we gedaan.”

Roda Boys had het vooral voor rust echter lastig met de gasten, die kansrijk zijn voor de titel in de tweede periode. “We zochten te snel de aanvallers, terwijl er op het middenveld ruimte lag om te voetballen. Heukelum is een lastige ploeg om te bespelen en dan moet je geduldig zijn. Dat ging na rust gelukkig beter.”

(foto: Gerald van Zanten)

Penalty
Dat moest ook wel, want Heukelum stond halverwege de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van topschutter Ferry Meijdam. Vlak na rust schoot Tim Schwebke namens de gasten op de paal. Roda Boys voerde de druk echter op en een kwartier voor tijd had dat twee keer kort achter elkaar het gewenste resultaat. Eerst ging de bal op de stip nadat Freek van Eembergen onderuit ging. De spits benutte zelf de kans: 1-1. Twee minuten later stoomde verdediger Rik van Leeuwen op en scoorde de 2-1.

In de slotfase was het nog even alle hens aan dek voor Roda Boys, maar de punten bleven in Aalst.